Bitcoin'i tahtından edecek 5 kripto para projesi

Yayınlama: 16.08.2021 12:42:00 Güncelleme: 16.08.2021 13:39:32

Elbette herkes Bitcoin'in ne olacağını merak ediyor. Çünkü bugün kripto para demek Bitcoin demek. Fakat bu, çok uzun sürmeyebilir. 5 kripto para projesi Bitcoin'in çözemediklerini çözerek yükseliyor

Bitcoin'i tahtından edecek 5 kripto para projesi
Sektöre getirdikleri teknoloji ve çözmeye çalıştıkları problemler açısından bazı heyecan verici kripto projeleri gelecekte Bitcoin'in yerini almaya aday gösteriliyor. Bitcoin'in piyasadaki tek tam işlevli kripto para birimi olduğunu iddia edebilirsiniz ve buna kısmen katılmak mümkün, ancak bazı projeler Bitcoin'in de çözemediği sorunları çözmeyi amaçlıyor.

BITCOIN'DEN DAHA BÜYÜK BİR GELECEĞE SAHİP 5 KRİPTO PARA PROJESİ
Cardano (ADA)
Aaave (AAVE)
Chaninlink (LINK)
Polkadot (DOT)
Ethereum (ETH)

Gelin bu projelerin Bitcoin'in çözüm getiremediği hangi konuları çzödüğünü ve geleceğini inceleyelim...

Cardano (ADA)
Cardano, 2017 yılında Charles Hoskinson tarafından piyasaya sürüldü. Proje, bir hisse senedi konsensüs algoritması kanıtı üzerinde çalışıyor ve üçüncü nesil bir kripto para birimi olmayı hedefliyor. Cardano, en gelişmiş akıllı sözleşme platformu olmayı ve her türlü projeyi desteklemeyi hedefliyor.
Cardano, en aktif topluluklardan birine ve en büyük merkezi olmayan ağa sahip. Hakemli bilimsel araştırma makalelerine dayanıyor, bu da gezegendeki en zeki insanlar tarafından doğrulandığı anlamına geliyor.
Hydra Ouroboros konsensüs algoritması endüstri ortalamalarının çok çok üzerinde, bir saniyede birkaç bin işlem gerçekleştirebiliyor- Örneğin: VISA 24.000 TPS (Saniyede 24 bin işlem).

Cardano, diğer projelerin Cardano'nun çok varlıklı akıllı sözleşmeler platformunun üzerine inşa edilmesini mümkün kılacak Goguen güncellemesini yayınlamak üzere. Ayrıca, Cardano'nun ERC-20 dönüştürücüsü, Ethereum'daki mevcut tokenler için bir oyun değiştirici.

Cardano'nun Voltaire sistemi, ağ katılımcılarına hazine sistemi aracılığıyla Cardano gelişimini ilerletmek için onların hissesini ve oy haklarını kullanmasına izin verecek. Bu da bir Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon demek.

AAVE
Aave daha önce ETHLend olarak adlandırılıyordu ve 2017'de kuruldu. Aave jetonu yakın zamanda Ekim 2020'de piyasaya sürüldü. Aave bir borç verme ve borç alma platformudur, kullanıcılar faiz karşılığında borç verebilir ve borç alanların teminat olarak bir kripto varlığı sağlaması gerekir.
Aave ayrıca Aave protokolünün bir yönetim jetonudur. Ağ katılımcılarının, Aave İyileştirme Önerileri (AIP'ler) aracılığıyla Aave protokolünde oy kullanmasına ve değişiklik yapmasına olanak tanır .
AAVE protokolünün ikinci versiyonundaki (V2) yeni teminat takası özelliği, teminatın değeri düşerse borç verenlerin ve borç alanların sabit bir madeni para karşılığında teminat alıp satmalarına olanak tanır.
Borç verenler ve borç alanlar, sırasıyla ödünç verdikleri ve teminatlandırdıkları paraları için Atoken alırlar. Bunları serbestçe takas edebilirler ve jetona sahip olan, eşdeğer faiz ve teminat alır.
V2 ile, kullanıcılar toplu hızlı krediler alabilir ve tek akıllı sözleşme işlemlerinde birden fazla para ödünç alabilirler.
Defi'nin daha erişilebilir ve gerekli hale gelmesiyle, Aave endüstrinin ön saflarında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Aslında, Aave, Defi bir şey bile değilken piyasaya sürüldü!


Chainlink (LINK)

Chainlink, merkezi ve merkezi olmayan sistemler arasındaki verilerin kimliğini doğrulamak için tasarlanmış merkezi olmayan bir orta aracı. Chainlink, merkezi olmayan defter teknolojisini yaygın olarak kullanılabilir hale getirmek için gereklidir, çünkü bankalar ve merkezi olmayan dünyayla bütünleşen diğer merkezi kurumlar olmadan dünya çapında benimsenmek mümkün değil.
Chainlink (LINK), Ethereum ağındaki bir ERC-677 jetonudur. Oracle düğümlerinin verileri doğrulaması ve ayrıca bir ceza/teminat sistemi olarak çalışması için bir teşviktir.
Chainlink, karşılaştırmalı olarak, 1 çekirdek ve 1-2 GB RAM gibi düşük bir düğüm gereksinimine sahiptir. Depozito gerektirmeyen istemciler/görevler için ağda bir düğüm olmak için herhangi bir LINK jetonuna bile ihtiyacınız yoktur. Bu, Chainlink'i oldukça erişilebilir kılar.

Polkadot (DOT)
Bir Ethereum Kurucu Ortağı olan Gavin Wood, Polkadot'u kurdu ve orijinal makaleyi 2016'da yayınladı. Proje, kendi bağımsız blok zinciri ağlarına sahip her türlü proje için çok zincirli merkezi olmayan bir uygulama ortamı sağlamayı amaçlıyor.
Polkadot, birçok kripto projesinde ölçeklenebilirlik sorunlarını paralel olarak çözerek birden fazla işlemi gerçekleştirebilen 'parachains' adı verilen parçalanmış çok zincirli ağa sahiptir .
Polkadot, üzerinde çalışan projelerin kendi lehlerine çeşitli ödünleşimleri dengelemek için kendi benzersiz blok zincirine sahip olmasına izin verir. Bu, her türlü projenin bunun üzerinde verimli bir şekilde çalışmasına izin verir.
Polkadot, birlikte çalışabilirliği ve zincirler arası veri aktarımını destekler, çünkü hepsine hükmedecek tek bir proje olmayacak. Birlikte çalışabilirlik hemen hemen her tür proje için gereklidir.

Ethereum (ETH)
Şu anda Ethereum, ölçeklenebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve erişilebilirlik açısından ADA ve DOT'un gerisinde kalıyor. DApp'lerin çoğunun Ethereum üzerinde çalıştığı biliniyor, ancak birçok proje diğer platformlara taşınmak istiyor ve yeni projeler Ethereum ağı yerine Dot'u seçiyor.
Ethereum ağına çok para yatırılıyor, bu yüzden ağı beklenenden daha erken geliştirebilirler, bu yüzden ilgi çekiyor. Ancak bu alan o kadar hızlı değişiyor ki, Cardano, Dot veya başka bir projenin Ethereum'u, Apple'ın Blackberry'yi geçmesi gibi geçmesine şaşırmamak gerekiyor. Mevcut bir projenin değişmesi çok zor, ancak yeni gelen biri öncekilerden öğrenebilir ve onları geçebilir.
Etiketler :