Çin emtiadaki yükselişe karşı stok yapanları ve spekülatörleri hedef aldı

Yayınlama: 24.05.2021 14:39:00 Güncelleme: 24.05.2021 14:41:44

Birçok sanayi metalinin en büyük kullanıcısı olan Çin emtiadaki yükselişi durdurmak için stok yapanları ve spekülatörleri hedef tahtasına koydu.

Çin emtiadaki yükselişe karşı stok yapanları ve spekülatörleri hedef aldı

Birçok ülke emtiadaki yükselişin etkileriyle mücadele için farklı stratejiler geliştirirken Çin çareyi spekülatör ve stokçularla mücadelede arıyor.

Emtialardaki yükselişi dizginlemek için çalışmalarını hızlandıran ülkede yalan haberlerin yayılmasından aşırı spekülasyona kadar bir dizi eyleme ceza öngören düzenlemeler gündeme getirildi.

Pazar günü önde gelen metal sektörü temsilcilerinin davet edildiği toplantıyı takiben açıklama yapan Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin hükümetinin spot ve vadeli piyasadaki tekellere sıfır tolerans göstereceğini belirtti. Komisyonun bu açıklaması son dönemde küresel piyasalarda etkisini hissettiren emtia fiyatlarındaki yükselişe karşı Çin'in en sert tonlu açıklaması olarak kaydedildi. Çin'de demir cevheri, çelik, bakır ve alüminyum firmaları Pazar günü Çin'in 5 kamu kurumunun yetkilileri ile bir araya geldi.