Çin'den petrol rekoru!

Yayınlama: 17.01.2022 09:49:00 Güncelleme: 17.01.2022 09:42:16

Çin’in en büyük petrol ve gaz sahasının günlük üretimi rekor kırıyor

Çin'den petrol rekoru!
Çin’in en geniş petrol ve doğal gaz sahası olan Changqing Oilfield’in günlük doğal gaz üretimi 150 milyon metreküplük miktarı aştı. Bu hacim, kışın en soğuk günlerinde ülkenin toplamında kullanılan günlük doğal gaz miktarının yedide birine denk düşüyor. PetroChina Changqing Oilfield Company, 15 Ocak Cumartesi günü, söz konusu hacimdeki doğal gazın üç kişilik 300 milyon ailenin mutfaktaki günlük gaz kullanımını karşıladığını duyurdu. 

Kuzeybatı Çin’deki Erdos havzasında yer alan petrol ve gaz sahası, geçtiğimiz yılda 46,5 milyar metreküpten fazla doğal gaz üretti ki, bu da ülkenin toplam doğalgaz üretiminin yüzde 23 kadarını oluşturuyor. Bu miktar 40 kadar kentte yaşayan yaklaşık 400 milyon kişinin doğal gaz ihtiyacını karşılıyor. 

Changqing petrol ve doğal gaz sahası, ülkenin enerji güvenliğini sağlama konusunda 50 yıllık bir süredir önemli bir rol oynuyor. Öte yandan aynı saha, Çin’in, enerji kaynağı olarak kömürü temiz bir enerji kaynağı olan doğal gazla ikame etme çabalarına da önemli katkı sağlıyor.