Mark Mobius'tan yüzde 10 fiziksel altın tutun önerisi!

Yayınlama: 30.08.2021 14:58:00 Güncelleme: 30.08.2021 15:07:37

Franklin Templeton Fon'un efsanevi yöneticisi Mark Mobius, pandemi nedeniyle yapılan genişlemeci para politikalarının global devalüasyon getireceğini öne sürdü

Mark Mobius'tan yüzde 10 fiziksel altın tutun önerisi!
Franklin Templeton Investments'ta 30 yıldan fazla deneyime sahip olan Mobius, para birimlerinde olası bir devalüasyonun nedeni olarak pandemi teşviki şeklinde artan hükümet harcamalarını gösterdi.

Tecrübeli yatırımcı Mark Mobius'un 30 Ağustos'ta bildirdiğine göre, dünya genelindeki para birimleri büyük bir devalüasyona hazırlanırken, yatırımcılar portföylerinin yüzde 10'unu fiziksel altın olarak tutmalılar.

Mobius, Bloomberg'e verdiği demeçte, teşvik nedeniyle "inanılmaz miktarda" para basılacağını ve bu nedenle küresel para birimi devalüasyonunun gelecek yıl oldukça önemli olacağını söyledi .

Mobius, “Hükümetin tüm altınlara el koyma tehlikesi olmadan hemen erişebileceğiniz fiziksel altına sahip olmak çok, çok iyi olacak” dedi.

Mobius'un sözleri, küresel aşıların piyasaya sürülmesinin ardından yavaşlayan külçe oranlarının arka planında geliyor. Oranlar, sağlık kriziyle mücadele etmek için karantinaların uygulandığı geçen yıl rekor seviyelere yükseldi.

Spot külçe fiyatı yaklaşık bir yıl önce 2.075 dolara ulaştı ve o zamandan beri değerinin yüzde dördünü kaybetti. 

Dünyadaki çoğu ekonomi, COVID-19 tarafından sarsılan ekonomiyi canlandırmak için harcamalarını artırdı. Mali teşvik, küresel olarak merkez bankaları tarafından tutulan bilançoları artırarak enflasyona ve daha yüksek mali açıklara yol açtı.