Polaris Sigorta Londra’da ofis açmaya hazırlanıyor

Yayınlama: 17.05.2023 12:44:00 Güncelleme: 17.05.2023 12:46:02

Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Yalın Kılıç, sene sonunda Londra’da bir ofis açmanın gündemlerinde yer aldığını açıkladı

Polaris Sigorta Londra’da ofis açmaya hazırlanıyor

Dinamik ve genç yapısıyla sigorta sektöründe butik bir hizmet sunan Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri’nin Yönetim Kurulu Üyesi Yalın Kılıç, 2022 yılına ilişkin değerlendirmeleri ile 2023 yılı öngörülerini paylaştı.

Geçen sene sigorta sektörünün bir önceki yıla oranla yüzde 135 gibi büyüme kaydettiğini belirten Yalın Kılıç, Polaris Sigorta’nın ciro anlamında 2022 yılında yüzde 350’ye yakın bir artış sağladığını dile getirdi.

POLARİS SİGORTA, İNGİLTERE’DE YATIRIMLARINA DEVAM ETMEYİ HEDEFLİYOR

Yalın Kılıç, şunları aktardı: “Yangın ve sorumluluk, kargo, sağlık, alacak sigortaları, kasko, yönetici sorumluluğu ve siber sigortalar, reasürans, denizcilik, inşaat ve alt yapı ile enerji alanındaki departmanlarımızda toplam 45 kişilik bir ekibiz. Bu sene faaliyet alanımıza reasürans departmanı ile birlikte sektörel bir departman daha eklemek istiyoruz. Böylelikle istihdam oranımızı 50 kişinin üzerine çıkaracağız. Yılsonu itibariyle Londra’da ofis kurmayı planlıyoruz. İlk etapta reasürans departmanımızın bir kısmı dünyanın sigortacılıktaki kalbi olan Londra’daki ofisten çalışmaya başlayacak. Kasko, yangın ve sağlık dışında kurumsal yapıların ihtiyacı olan uzmanlık alanlarına odaklanacağız. Bu sene itibarıyla prim üretimi sıralamasında ilk 20 şirket arasındayız. 2024 yılsonu itibariyle tüm departmanlar tamamlanmış olacak. Böylelikle geçen seneye göre 3 kat büyüme ivmemizi koruyarak hedeflerimize doğru ilerleyeceğimiz bir sene olmasını planlıyoruz. Orta vadede ise hedefimiz 2025 yılında lokalde ilk 3, toplamda ilk 5 arasına girmek.”

DASK, KONUT, TRAFİK, SAĞLIK SİGORTALARI ARTACAK

Polaris Sigorta’nın ciro artışına etki edecek faktörlere dair Yalın Kılıç, şunları söyledi: “Şirkete yeni satış ekipleri dahil edeceğiz. Böylelikle reasürans ve yerel sigorta şirketleri tarafındaki büyümemiz artacak ve şirket içindeki pasta payını yukarı çekeceğiz. Bunun için yurt dışındaki fiziksel toplantı sayımızı ve daha önce gitmediğimiz lokasyonlardaki ziyaret sayımızı arttıracağız.  Sigorta primlerindeki artışların bu sene de devam etmesini ön görüyoruz. DASK, konut, trafik vb. bireysel poliçelerde farkındalıkla beraber ciddi bir satış potansiyeli bekliyoruz. Pandemi döneminden sonra sağlık poliçelerinde ciddi bir farkındalık oluşmaya başladı. Dolayısıyla sağlık sigortasında da ivmenin devam edeceğini düşünüyoruz. Yaşanan depremler sonrasında bireysel veya kurumsal bütün işlerde primlerin ve bilincin artacağını öngörüyoruz.”  

SİGORTA SEKTÖRÜ DİJİTALLEŞEREK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE KATKI SAĞLAYACAK

Türkiye sigorta sektöründe yılda ortalama 140 milyon adet poliçe ve zeyilname tanzim edildiğini belirten Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Yalın Kılıç; “Her ağaçtan 70 bin adet kâğıt üretildiğini düşünürsek sektörümüzün dijitalleşmesiyle 30 bin ağaç, kesilmekten kurtulabilir. Böylelikle sürdürülebilirliğe katkı sağlanır, etkilerini yaşadığımız iklim krizi konusunda sigorta sektörü olarak adım atabiliriz. Dijitalleşmenin sektörümüze verimlilik ve penetrasyon açısından da katkıları var. Dolayısıyla dijitalleşme ile bir yandan sürdürülebilir çevreye katkı sağlanırken diğer yandan da yeni ürünler gelişerek sektör büyümeye devam edecek” dedi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden Polaris Sigorta, her yıl elde ettiği cironun %1’ini Bir Çocuk Bir Umut Derneği başta olmak üzere çeşitli derneklere bağışlayarak ihtiyaç sahibi çocuklara destek oluyor.