Quick Finansman A.Ş. kuruluş izni aldı

Yayınlama: 15.12.2021 16:42:00 Güncelleme: 15.12.2021 17:00:03

Maher Grup şirketlerinden Quick Sigorta’nın yüzde yüz iştiraki olan Quick Finansman A.Ş. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ (BDDK) dan kuruluş izni aldı

Quick Finansman A.Ş. kuruluş izni aldı

Tamamı Quick Sigorta’ya ait olmak üzere 50 milyon TL’lık sermaye ile kurulan Quick Finans 6361 sayılı kanun kapsamında faaliyet göstererek, her türlü mal ve hizmet alımı için kredi verecek.

Şirkete, ülkemizde kurulan ilk finansman şirketinin kurucu ekibi de dahil olmak üzere birçok finansman şirketinde önemli görevlerde bulunmuş olan, bankacılık ve finans sektörünün tecrübeli isimlerinden Nihat Karadağ liderlik edecek.

“FİNANSAL ÜRÜNLER ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATIYOR”

Bünyesinde sigorta sektörü başta olmak üzere, enerji, gayrimenkul, bilişim ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren şirketler de bulunduran Maher Grubu CEO’su Levent Uluçeçen; Başvurunun onaylanmasının ardından yaptığı açıklamada; “Maher Grubu, Quick Sigorta ile öncülük ettiği finansal sigortalar alanındaki lider konumunu, kuruluş vizyonu doğrultusunda finansman sektöründeki girişimleri ile  sürdürmek ve güçlendirmek amacındadır.” dedi

“FİNANS VE BANKACILIKTA DİJİTALLEŞME ÖN PLANDA”

Finansman şirketlerinin, finansal kapsayıcılık alanındaki öncü rolüne dikkat çeken Uluçeçen, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu şirketlerin, karar alma süreçlerinde geliştirdikleri teknoloji, dijital çözüm ve entegrasyonları ile ulaştıkları risk, likidite, maliyet ve süreç yönetimi alanlarında önemli tecrübeleri bulunuyor.

Dijitalleşmenin ön plana çıktığı son dönemde, müşterilere uzaktan erişim, hızlı kredi onay sistemleri ve yapay zekâ teknolojilerindeki gelişimler, takip eden yasal düzenlemelerle de destekleniyor.

Gelişen bu elverişli ekosistemde; konvansiyonel kredi ürünlerinin yanında, yeni sunmuş olduğumuz “Bina Tamamlama” sigortalı projelerin konut finansmanı, tarım ve gıda üretim zincirinin finansmanı, genç kuşakların ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, geliştirmeyi planladığımız kredi ürünleri de önemli faaliyet alanları olacaktır. Bu amaçla finansman şirketi, elektronik para şirketi ve sigorta şirketlerimiz arasında sinerji yaratmak da planlarımız arasında yer alıyor.”