Yeni bir Peak yaratmanın peşindeler

Yayınlama: 19.03.2021 12:00:00 Güncelleme: 07.04.2021 10:16:45

Zynga'ya 1.8 milyar dolara sattıkları Peak Games ile tüm dikkatleri Türk oyun sektörüne çeken ekip, bu defa Dream Games'in yeni oyunu Royal Match'te ortak olarak bir araya geldi. İlk hedef 50 milyon dolarlık fonu iki katına çıkarmak

Yeni bir Peak yaratmanın peşindeler
Zynga'nın gelerek 1.8 milyar dolar ödeyip aldığı Peak Games, Türkiye'nin bir mobil oyun startapları hub'ı olmasında çok önemli bir role sahip. Ardından birbiri ardına satışa konu olan Türk mobil oyun startapları artık Türk yazılımcıların dünya çapındaki otoritesini daha da sağlamlaştırdı.

İşte bu mucizenin Sidar Şahin ile birlikte arkasındaki isimlerden biri olan Peak Games'in eski yöneticisi Soner Aydemir, Peak'teki çalışma arkadaşlarını Dream Games'e ortak edip bir araya getirerek yeni bir mucize daha yaratmaya çalışıyor. Ekibin içerisinde İkbal Namlı, Hakan Sağlam gibi Peak Games'in eski mühendis ekibi ile ürün yöneticisi Eren Sengül ve yine Peak'in eski 3D Sanatçısı Serdar Yılmaz yer alıyor. Bu rüya takımın ilk oyunu olan Royal Match ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Soner Aydemir, ilk hedeflerinin ise Index Ventures liderliğinde toplanan 50 milyon dolarlık fonu iki katına çıkarmak olduğunu açıkladı. Şirketin odaklanacağı oyunların yine puzzle-tabanlı oyunlar olması bekleniyor.

Soner Aydemir oyunun yayına çıkmasından bu yana 1 milyon indirme ve günlük ortalama 200 bin aktif kullanıcıya ulaştığını söyledi.