Solana'nın yükselişinin sebebi: Alt coin sezonunun işaret fişeği

Yayınlama: 16.08.2021 10:38:00 Güncelleme: 16.08.2021 11:26:42

Solana (SOL), tarihinin en yüksek seviyesine çıkarak sosyal medyanın 1 numaralı gündemi haline geldi. Yükselişe sebep arayanların bulacağı yanıt ise belli

Solana'nın yükselişinin sebebi: Alt coin sezonunun işaret fişeği
Solana (SOL) son zirve düzeltmesinden bu yana 2.7x yaparak alt coin pazarını hareketlendirdi. 64.48 dolara kadar yükselen Solana'nın tarihinin en yüksek seviyesine ulaşması sonrasında Twitter'da global TT olarak gündemin 1 numarasına yerleşti. Şimdi elbette herkesin aklında aynı soru: Solana neden yükseldi?

Artık alt coinler için tek tek neden yükseldinin cevabını aramanın bir anlamının kalmadığı döneme girildiği ortak görüş. Çünkü Bitcoin'in (BTC) düzeltme sonrasında hızlı yükselişe geçmesinin ardından para yavaş yavaş yüksek getirinin olduğu alt coinlere geçmeye başladı. Alt coin rallilerini izlemeye başladığımız bu dönemde daha önce gerçekleştirdiğimiz bir analizde, Bitcoin'deki tarihi zirvenin sinyalini önce alt coinlerin verebileceğine dikkat çekmiştik. Bu dönemin alt coinlerde yeni tarihi zirvelerin görüldüğü (Ağustos sonua kadar), ardından buradan elde edilen 3-4x'lik minimum kazançların Bitcoin'e kayarak (ki beklenti Eylül ayı) Bitcoin'in son tarihi zirve hareketini gerçekleştireceği bir periyot olacağından bahsediliyor.

BITCOIN'DE YENİ ZİRVENİN SİNYALİ: ALT COIN RALLILERI

Ardından ise tüm kripto paralarda yeniden sert bir düzeltme trendinin başlaması kesin gibi görülüyor.

Fakat bu alt coin rallileri döneminde FOMO'ya kapılıp zirveden coin almamanın önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Ripple bu açıdan sıkça dile getirilen bir örnek. Alt coinin beklentilerini, projesini, white paper'ını incelemeden coine yatırım yapmanın istenmeyen sonuçları olabileceğini defalarca görmüştük.

Bu açıdan tarihi zirvesine en uzak kalan coinler arasından seçici alımlar riski azaltabilir.

CANLI KRİPTO PARA FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!