Türkiye'nin yeni Unicorn'u yine oyun sektöründen çıktı!

Yayınlama: 30.06.2021 14:22:00 Güncelleme: 30.06.2021 14:31:49

Peak Games ve Getir'in ardından 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan son unicorn Türk şirketi Dream Games oldu

Türkiye'nin yeni Unicorn'u yine oyun sektöründen çıktı!
Peak Games ve Getir'in yatırım turlarında aldığı 1 milyar dolarlık değerlemelerin ardından yeni unicorn yine Türk oyun sektöründen çıktı. Mobil oyun geliştiricisi Dream Games, çıktığı son yatırım turunda 155 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla, Dream Games 1 milyar dolarlık değerleme sınırını aşarak unicron sınıfına yükselen üçüncü Türk şirketi olmayı başardı.
Şirketin açıklamasında, Seri B yatırım turunda şirketten en büyük payı alan yatırımcılar Index Ventures ve Markets Fund olurken, Balderton Capital, IVP ve Kora da Dream Games'e yatırım yapan diğer şirketler oldu.
Soner Aydemir, Muhammet İkbal Namlı, Hüseyin Eren Şengül, Hakan Sağlam ve Eyüp Serdar Yılmaz tarafından eşit hisselerle kurulan Peak Games, kurulmasının ardından 2 yıl içerisinde 1 milyar dolar değerlemeye ulaşmış oldu.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Dream Games kurucu ortağı ve CEO'su Soner Aydemir, Royal Match oyununun başarısından gurur duyduklarını ve oyunu daha da büyütmek için alınan yatırımı kullanacaklarını paylaştı.



TÜRK UNICORN TARİHİ
Unicorn: Peak Games
Değerleme Tarihi: 2020

Unicorn: Getir
Değerleme Tarihi: 2021

İLGİLİ İÇERİKLER: Drem Games Yeni Bir Peak Yaratmanın Peşinde
                                 Dream Games kimin? Dream Games'in ortakları kimler?