Kabine'de kadın bakan sayısı 1'e düştü

Yayınlama: 21.04.2021 09:45:00 Güncelleme: 21.04.2021 09:53:06

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alınarak, yerine Mehmet Muş atandı. Yeni kurulan iki bakanlıktan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin getirildi. Böylece kabinede kadın bakan sayısı 1'e düştü.

Kabine'de kadın bakan sayısı 1'e düştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Bir süredir eşine ait şirketin Ticaret Bakanlığı’na dezenfektan satışı yaptığına ilişkin haberlerle gündeme gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görevden alındı. Pekcan’ın yerine AK Parti’nin önceki dönem Grup Başkanvekilliğini yapan Mehmet Muş atandı.

Pekcan ile ilgili kararnamede, ‘görevine son verilmiştir’ ifadesi dikkat çekti. Bundan önceki son bakan değişimi Berat Albayrak’ın istifasında yaşanmıştı. 10 Kasım 2020’de yayınlanan kararname, “Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak’tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan’ın Atanması Hakkında Karar” ismiyle yayınlaşmıştı.

 

İki yeni bakanlık, iki yeni bakan

Öte yandan Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Mevcut Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bölünen bakanlıklarda görevlendirilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Avukat Derya Yanık atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ise 26’ncı dönem AK Parti milletvekilliği de yapan akademisyen Vedat Bilgin getirildi.