Deniz Portföy, iki fonu için SPK'dan onay aldı

Yayınlama: 27.10.2021 12:51:00 Güncelleme: 27.10.2021 13:39:06

Deniz Portföy'ün onay ve izin aldığı fonlar Sekizinci Serbest (Döviz) Fon ve Cey Serbest (Döviz) Fon oldu

Deniz Portföy, iki fonu için SPK'dan onay aldı
Piyasalardaki oynaklıkla birlikte değişen yatırımı aracı ihtiyaçları portföy yönetim şirketlerini fon çeşitlendirmesine yönlendiriyor. Bugün KAP'a yapılan açıklamalarda Deniz Portföy iki ayrı fonuna SPK'dan izin ve onay aldığını açıkladı. Deniz Portföy'ün onay aldığı fonyatırım fonları Sekizinci Serbest (Döviz) Fon ve Cey Serbest (Döviz) Fon oldu.
Serbest Şemsiye Fon kategorisinde faaliyete başlayacak olan Sekizinci Serbest (Döviz) Fon, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen borçalnam araçlarına ve kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yapacak. Fon'un Müdürü ise Serpil Aslan Bektaş olacak. Fon toplam değerinin en az yüzde 80'ini sürekli olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen döviz cinsi borçlanma araçlarına ve kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılacak.
Fon portföyünün geri kalanı ise TL cinsinden para ve sermaye piyasası araçları ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilecek.
Fon, kaldıraçlı işlemler de kullanabilecek.
Fonun yatırımcıları ise sadece nitelikli yatırımcılar olacak. Fonun yönetim ücreti günlük yüzde 0.00274 yani yıllık yüzde 1 seviyesinde olacak. Fon performans ücreti ise alınmayacak. 

Deniz Portföy'ün ikinci fonu olan Cey Serbest (Döviz) Fon da yine aynı yatırım stratejisine sahip olacak. Bu fonun da müdürü yine Serpil Aslan Bektaş olacak. Bu fon da sadece nitelikli yatırımcılara satılacak olup fon yönetim ücreti ise yüzde 0.000357, yıllık ise yüzde 0.13 olacak. Yine performans ücreti alınmama stratejisi geçerli olacak.