TEB Portföy’den iki yeni yatırım fonu

Yayınlama: 11.08.2022 12:37:00 Güncelleme: 11.08.2022 14:09:39

TEB Portföy, Gümüş Fon Sepeti Fonu” ve “Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon'unu yatırımcılara sundu

TEB Portföy’den iki yeni yatırım fonu

TEB Portföy, iki yeni yatırım fonunu hayata geçirdi. Yatırımcılar “TEB Portföy Gümüş Fon Sepeti Fonu (GMC) ” ve “TEB Portföy Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon (TGX)”a TEB şubeleri ve dijital bankacılık kanallarından ve TEFAS’a üye olan fon dağıtım kuruluşları aracılığıyla yatırım yapabilecekler.

Dünya nüfusunun artışı ve kırsal alanların sayısının giderek azalmasıyla geleceğe yönelik yapılan öngörüler arasında gıdada yaşanan sorunlar sürekli gündeme geliyor. Bu nedenle tarım, gıda ve bu alanlarda faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinin önemi her geçen gün artıyor. TEB Portföy, Tarım ve Gıda Teknolojileri Değişken Fon (TGX) ile bu şirketlere yatırım yaparak yatırımcıları için değer üreterek orta vadede karşılaştırma ölçütünün üzerinde getiri kazandırmayı hedefliyor.

TEB Portföy, Gümüş Fon Sepeti Fonu (GMC) ile dünya gümüş piyasalarındaki fiyat gelişmelerini fonun yatırımcılarına yüksek oranda yansıtarak orta ve uzun vadede istikrarlı getiri sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda fon toplam değerinin en az yüzde 80’i devamlı olarak gümüşe dayalı yerli ve yabancı yatırım fonu katılma paylarına ve gümüşe dayalı endeksleri takip etmek üzere kurulu yerli ve yabancı borsa yatırım fonu katılma paylarına yatırılıyor. Fonun geri kalan kısmı ise genel piyasa koşulları ve portföy yöneticisinin tercihleri doğrultusunda getiriyi desteklemek veya riskten korunmak amacıyla ve belirlenen sınırlar içerisinde para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılıyor.